Grafisch Atelier Haarlem in ‘Waardervol’

Waardervol_30
Waardervol_30_Grafisch_Atelier_Haarlem

Kom drukken is het motto van “Grafisch Atelier
Haarlem”, werkplaats voor grafiek en drukwerk voor liefhebbers en professionals, jong en oud.

Sinds anderhalf jaar zijn we gevestigd in “het Hoofdkantoor” aan de Waarderweg, en timmeren we aan de weg om in de traditie van Haarlem als grafische stad, zoveel mogelijk technieken (en inmiddels ambachten) in leven te houden.
Vrijwel alle grafische technieken worden in cursusvorm aangeboden of kunnen deel uit maken van workshops voor schoolklassen of bedrijfsuitjes.

Oud geleerd, jong gedaan
Omdat creativiteit het uitgangspunt is, staat niet productie centraal, maar de maker zelf. De werkplaats biedt makers alle ruimte met “Do It Yourself”-faciliteiten. Een keur aan papier- en kartonsoorten, inkten en andere materialen zijn beschikbaar om zelf grafiek en drukwerk te kunnen maken.
Begeleid door deskundige docenten en kunstenaars, waardoor de fijne kneepjes van het vak en jarenlange ervaring met het ambacht blijven voortbestaan en kunnen worden doorgegeven aan een jongere generatie.

Kruisbestuiving
Ook ervaren grafische ontwerpers die zijn opgegroeid met de computer, ontdekken dat het met de eigen handen maken van grafiek of een “druksel” (zo noemde de Groningse drukker Werkman in de eerste helft van de vorige eeuw zijn experimenten met verschillende druktechnieken) tot onverwachte resultaten kan leiden.
Het is niet voor niets dat, nu onze wereld vrijwel compleet gedigitaliseerd is, er weer een behoefte is ontstaan aan authentieke en persoonlijke producten. Omdat er ook ervaren, oudere grafici op de werkplaats afkomen,
wordt de kennis en ervaring die zij meebrengen overgedragen op jongere liefhebbers en werkplaatsgebruikers, met verrassende resultaten!

On the road
Naast de activiteiten in de werkplaats zelf, kunnen we ook elders optreden. Zo staan we al anderhalf jaar op festivals, markten en worden er bijv. zeefdrukevenementen op locatie bij scholen georganiseerd.

Werkplaats voor grafiek en drukwerk
Kom drukken
Wij kunnen workshops op maat leveren aan bedrijven voor teambuilding of andere groepsactiviteiten, ook in combinatie met de andere ateliers hier in het Hoofdkantoor, zoals tekenen, schilderen of keramiek.
Kom vooral een keer kijken, bel of stuur een mail voor meer informatie.

Grafisch Atelier Haarlem
“Het Hoofdkantoor”
Waarderweg 78
2031 BP Haarlem
Tel. 06-30431340
email: info@gahaarlem.nl
www.gahaarlem.nl