Review Kunstlijn

Lucia Epskamp

Terugblik: Kunstlijn in de Waarderpolder

Bron: waarderpolder.nl
7 november 2017

De afgelopen dagen was het weer tijd voor het jaarlijks terugkerende Kunstlijn Haarlem weekend! Het is dé  grootste, oudste en leukste open atelier route van Nederland. Het was weer een succesvol evenement, ook in de Waarderpolder.

De kunstenaars in de Waarderpolder gaven bezoekers de mogelijkheid om kennis te maken met een andere kant van de Waarderpolder. Bezoekers werden geconfronteerd met prachtige kunst, internationale projecten en slimme projecten, gericht op het benutten van op het oog niet gebruikte ruimtes in kantoren. We gebruiken deze gelegenheid graag om de ateliers in de Waarderpolder in het zonnetje te zetten!

Maartje Blans

Maartje Blans is een getalenteerde kunstenares uit Haarlem. Haar werk bestaat uit gelaagde (materie)schilderijen en installaties, die zich kenmerken door een dynamische interactie van materiaal, schaduwwerking, ruimte en een verfijnd lijnenspel. Blans werkt met een breed scala aan materialen. Er ontstaan ongewone “schilderijen” van zeer sculplturale aard. Het is dan ook niet gek dat haar werk wereldwijd tentoongesteld wordt! Je komt weer te weten over Maartje Blans op haar website. 

Het hoofdkantoor

Het hoofdkantoor is een ateliercomplex gevestigd aan de Waarderweg. In het trappenhuis bouwt Arvand Pourabassi ‘THE ROOM OF AN ARCHITECT’, een prachtig project dat eerst in Berlijn stond maar nu in Haarlem. Dit project is gericht op het benutten van op het oog nutteloze, niet gebruikte ruimtes in kantoren. Een andere tentoonstellingsruimte is ingericht voor MIXED, met werk van René Eicke, Els Moes,  Anne Rose Regenboog, Ingrid Roos en Tonneke Sengers. Het grafisch Atelier is voor Marlies Visser, aan het werk met ‘Live druksessies’. Meer over de kunst in het hoofdkantoor vind je op de website.

Frisk

In Frisk, het nieuwe restaurant in de voormalige Drostefabriek aan het Spaarne, presenteerden vier kunstenaars tijdens de Kunstlijn werk op de scheidslijn van kunst en design. Spannend, sprankelend, lichtvoetig en inventief. De tentoongestelde werken zijn afkomstig van Marinus de Beer, Marianne Lammersen, Lies Rollman en Kees Schouten.

De natuur naar binnenhalen, dat is wat Marinus de Beer doet met zijn doorschijnende lampen van kunststof, gemodelleerd naar gevonden boomtakken. De cocon-achtige vormen van Marianne Lammersen, die bijna uit hun voegen barsten, verbeelden de groeipijnen van overhaaste transitie. De modernistisch keramische tafels van Lies Rollmann zijn het resultaat van voortdurende glazuurexperimenten. En Kees Schouten fotografeert stillevens van glazen vazen als een feest van vorm, kleur en transparantie.

Kunstlijn

Kunstlijn Haarlem is een jaarlijks terugkerend event, dat altijd goed bezocht wordt. Kunstlijn wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoren en partners. Wil je meer weten over de organisatie? Klik dan hier om meer te lezen.

Foto door: Andrew Wajs

2024 © Ateliers Het Hoofdkantoor PP