Kunstlijn in Het Hoofdkantoor

Op 5 en 6 november van 11-17 uur openen de deuren van de ateliers in Het Hoofdkantoor zich weer voor het jaarlijkse kunstevenement Kunstlijn Haarlem.
Behalve de open ateliers zijn er steeds weer nieuwe gasten, presentaties en tentoonstellingen in het ateliercomplex.

Kunstavontuur in De Waarderpolder

Ateliercomplex Het Hoofdkantoor komt opnieuw tot leven!

Kom en neem een kijkje achter de schermen bij fotografen, tekenaars en grafici in de opengestelde ateliers, verwonder je over geschilderde filmbeelden en 3-dimensionale creaties, de speciale tentoonstellingen en presentaties.

‘De Wereldkeuken’ verzorgt tegen een bescheiden vergoeding de inwendige mens.

Uiteraard houden organisatie en bezoekers zich strikt aan de dan geldende COVID-maatregelen van de overheid.

Kunstlijn Haarlem 2021

open ateliers

Tentoonstellingen en presentaties

Onder constructie, voor even gevangen in tijdelijkheid

“Onder constructie, voor even gevangen in tijdelijkheid”
Wimke Dekker en Ella Gijselhart, kersvers afgestudeerd aan respectievelijk de Rietveld Academie en de HKU, onderzoeken de maakbaarheid van de omgeving in een ruimtelijke installatie, opgebouwd uit onder andere prints en foto’s.
“We zijn geïnteresseerd in bouwplaatsen, rommel, het in-between scenario tussen dat wat verdwijnt en hetgeen nog moet komen maar vooralsnog een raadsel is.”
Deze presentatie sluit naadloos aan bij het decor van betonmolens, bedrijfsbunkers en braakliggend terrein rondom ‘Het Hoofdkantoor’, een gebied in transitie, zoals ook kunst in beweging is.

MIXED 2021

Presentatie MIXED  9e editie

Een sobere, abstracte beeldtaal, dat balanceert op de grens van de Concrete Kunst en het minimalisme, karakteriseren het werk van de  kunstenaars
René van den Bos, Selma Dronkers,  Els Moes, Anne Rose Regenboog, Tonneke Sengers.

Bent u verhinderd tijdens het Kunstlijnweekend of geeft u de voorkeur aan een privé bezoek aan onze presentatie, maak via deze link een afspraak voor een preview op 4 + 5 november.

Herman van den Heuvel

Een dronevlucht boven de stad, dansende mannen in het bos, een bootje op kabbelend water. Herman van den Heuvel schildert zijn video-animaties beeld voor beeld. Hij zoekt de thematiek dicht bij huis of laat zich inspireren door beelden die hem raken uit het nieuws.
De laatste aanwinst voor de Kunstlijn 2021 in het Hoofdkantoor is Herman van den Heuvel.
Het schilderen leerde Herman op de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht. Sinds vijf jaar experimenteert hij met het samenvoegen van schilder-, animatie- en videotechnieken. Hij schildert losse filmstills, fotografeert ze en monteert ze vervolgens tot een videoloop.
“Voor mijn gevoel ben ik nog maar net bezig. Het is erg arbeidsintensief, zoveel filmpjes maak ik niet per jaar. Voor zes minuten film heb ik vijfhonderd geschilderde beelden nodig. Ik zit nog midden in het ontwikkelingsproces. Van huis uit ben ik schilder, maar met een nieuw eindresultaat, het doek is een video geworden. De achterliggende gedachte was, dat ik mijn schilderijen wilde laten bewegen. Gaandeweg kwam ik hier op uit en ben nu tevreden met het resultaat. De animaties hebben mijn handschrift en thematiek.”
Wij willen u aanraden uw mobiele telefoon mee te nemen!

voor kinderen – kom drukken!

Neem de kinderen mee en laat ze een mooie kaart drukken in het Grafisch Atelier Haarlem.