Zonnestroominstallatie

zonnestroominstallatie

Samen zonnestroom opwekken. Waarom, hoe en wanneer? Meedoen!!
Geplaatst op 20 december 2017
De zonnestroominstallatie op het Hoofdkantoor wekt nu ook stroom op!
In september 2016 hebben we het eerste gezamenlijke zonnestroomdak geopend bij Prins Staal Trade & Processing. Het tweede zonnestroomdak op het ateliercomplex Het Hoofdkantoor op de Waarderweg 78 in Haarlem wekt zonnestroom op sinds 20 oktober 2017.

Als je ook wilt meedoen met het opwekken van zonnestroom samen met buurtgenoten, dan kun je je inschrijven voor onze reservelijst. Dan word je benaderd in geval er zonnestroomdelen beschikbaar komen bij de bestaande installaties of bij een nieuw project.

Wil jij ook zelf zonnestroom opwekken en woon je in Haarlem Noord, Centrum of Oost, of in Spaarndam?
Wij als inwoners van Haarlem Noord, Centrum, Oost en Spaarndam, willen samen met jou zonnestroom opwekken in onze eigen buurt. Daarom nodigen wij jou uit mee te doen met ons initiatief om gezamenlijk met buurtbewoners zonnepanelen op een groot dak in de buurt te leggen.

Waarom zou je meedoen?
Je bent voor de komende ca. 15 jaar af van onzekerheid over je energierekening
Na ca. 8 tot 10 jaar verdien je aan de verkoop van jouw zonnestroom
Je weet dat deze stroom op een duurzame manier, zonder vervuiling, is opgewekt
Het is leuk om dit gezamenlijk met de buren te doen
Je hoeft geen zonne-installatie in en op je eigen huis te laten plaatsen
Hoe gaan we dit doen?
Jij rekent uit hoeveel zonnestroom je wilt opwekken aan de hand van je eigen jaarlijkse energieverbruik, je eigen wensen en je financiële mogelijkheden. Bij de Veelgestelde vragen wordt uitgelegd hoeveel panelen je praktisch kunt nemen en bij de Rekenvoorbeelden wordt aangegeven wat de kosten zijn.
Jij schrijft je voorlopig in bij de Coöperatie Haarlem Noorderlicht als lid en deelnemer voor de gewenste hoeveelheid zonnestroom op de pagina Voorinschrijven en lid worden.
De Coöperatie Haarlem Noorderlicht doet alle technische, juridische en financiële voorbereidingen voor een definitief aanbod aan alle mensen en bedrijven die zich hebben voor-ingeschreven.
Jij beslist of je definitief meedoet en voor hoeveel zonnestroom. Als je meedoet, stuur je de definitieve overeenkomst ondertekend toe.
De Coöperatie Haarlem Noorderlicht accepteert de overeenkomst en verzorgt de installatie van de gehele zonnestroominstallaite op het gezamenlijk dak zodat de opwekking van jouw zonnestroom van start gaat.
De Coöperatie Haarlem Noorderlicht zorgt dat de inkomsten van de opgewekte zonnestroom naar jou toekomen en dat de installatie goed wordt onderhouden.
Wanneer gaan we gezamenlijk zonnestroom opwekken?
Voorinschrijving: Je kunt je nu inschrijven op de pagina Voorinschrijven en lid worden
Op dit moment zijn er geen zonnestroomdelen beschikbaar, maar zodra die beschikbaar komen, zullen we je hierover informeren!
De eerste twee zonnestroom installaties van de leden van Haarlem Noorderlicht wekken al duurzame energie op: Sinds begin september 2016 wekken we samen zonnestroom op vanaf het dak van het bedrijf Prins Staal Trade&Processing in de Waarderpolder. Sinds 20 oktober 2017 wekken we samen zonnestroom op op het ateliercomplex Het Hoofdkantoor in de Waarderpolder.
Zijn er ook andere manieren om zelf zonnestroom op te wekken?
Haarlem Noorderlicht wil het niet bij deze acties laten. Als jij interesse hebt in zonnepanelen op eigen dak, of je weet een groot geschikt dak waarop ook zonnepanelen gelegd kunnen worden of je hebt andere goede ideeën die hierop aansluiten, dan horen we dat graag van je.

Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de Nieuwsbrief van Haarlem Noorderlicht om op de hoogte te blijven. Je kunt ons ook volgen op Facebook, of via Twitter @HNlicht.

2024 © Ateliers Het Hoofdkantoor PP